shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

cool wool

Cool wool, το δροσερό μαλλί. Το μαλλί έχει την ιδιότητα να κρατά ζεστό το σώμα το χειμώνα, αλλά και να είναι δροσερό το καλοκαίρι. Το αγνό παρθένο μαλλί με την επεξεργασία που έχει δεχθεί για να γίνει ύφασμα για κοστούμι, έχει αυτήν την χαρακτηριστική ιδιότητα και επιτρέπει στο ρούχο να χρησιμοποιείται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τι είναι το “S”

Ο αριθμός S στην ετικέτα των μάλλινων κοστουμιών υποδηλώνει το πόσο λεπτή είναι η μάλλινη ίνα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός ενδύματος, όπως μετράται με τη μέγιστη διάμετρό του σε microns, δηλαδή σε χιλιοστά του χιλιοστού όπως ορίζεται στον Κώδικα Πρακτικής του IWTO Super S. Οι διάμετροι των ινών μετρώνται από το τελειωμένο, βαμμένο ύφασμα.
Η λεπτότητα των ινών, το πόσο φίνα είναι μία ίνα, είναι ο παράγοντας που καθορίζουν την ποιότητα ενός προϊόντος από μαλλί.
Ο αριθμός S χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με τη λέξη "super" που αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία σήμαινε το καλύτερο μαλλί και στις Η.Π.Α. επιλογή μαλλιού. Όπως χρησιμοποιείται στις ημέρες μας το Super από τις εταιρείες υφασμάτων, σημαίνει αγνό μαλλί και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για υφάσματα κατασκευασμένα από μαλλί αναμεμειγμένα με ακόμη πιο φίνες ίνες, όπως είναι το μοχαίρ, το κασμίρ και το αλπακά, καθώς και το μετάξι. Επίσης, επιτρέπεται η προσθήκη ελαστάνης για να δώσει στο ύφασμα ένα εφέ ελαστικότητας, όπως επίσης και η προσθήκη μη μάλλινων νημάτων για διακοσμητικά εφέ, με περιορισμό το μέγιστο ποσοστό αυτών να μην ξεπερνά το 5%.

S100’s

Στο S100’s η ίνα είναι στα 18,75 microns και το ύφασμα έχει βάρος περίπου 260 gr./μέτρο.
Το S100’s είναι κατάλληλο για κοστούμια, σακάκια και παντελόνια που χρησιμοποιούνται συχνά και αρκετές ώρες. Η ίνα αν και φιναρισμένη δεν είναι τόσο λεπτή και το ρούχο δεν τσαλακώνει εύκολα. Για τον καιρό της Ελλάδας, μπορεί να φορεθεί σχεδόν όλες τις εποχές.

S110’s

Στο S110’s η ίνα είναι στα 18,25 microns και το βάρος του υφάσματος είναι περίπου 250 gr./μέτρο. Όπως και το S100’s, το S110’s είναι εξίσου κατάλληλο για καθημερινή και πολύωρη χρήση. Επίσης, ενδείκνυται για χρήση καθόλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τον καιρό της Ελλάδας.

S120’s

Στο S120’s η ίνα είναι φιναρισμένη στα 17,75 microns με βάρος υφάσματος ανά μέτρο στα 235 gr. περίπου. Το S120’s είναι πιο φίνο και ελαφρύ και η χρήση του μπορεί να είναι πιο περιορισμένη από τα παραπάνω. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν αντέχει στην πολύωρη χρήση ή ότι θα τσαλακωθεί εύκολα μετά από κάποιες ώρες. Κατάλληλο για χρήση σχεδόν για όλες τις εποχές.

S130’s

Στο S130’s η ίνα είναι στα 17,25 microns με βάρος υφάσματος περίπου 225 gr./μέτρο. Το S130’s είναι πιο φίνο ύφασμα και η διαφορά φαίνεται και οπτικά. Ελαφρύτερο στην αίσθηση όταν το φορά κάποιος και σίγουρα πιο ευαίσθητο στην πολύωρη ή την «σκληρή» χρήση. Το S130’s φοριέται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο με μεγάλη άνεση και υπό συνθήκες κάποιες «καλές» ημέρες του χειμώνα.