shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

GIACCA NAPOLETANA

Το ναπολιτάνικο σακάκι είναι ένα χαρακτηριστικό είδος ραφής σακακιού που ξεκίνησε από τους ράφτες της περιοχής, εξού και η ονομασία του. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι, η αποδόμηση του «σώματος» του σακακιού, οι τσέπες και η ένωση του μανικιού με τον ώμο.
Η τεχνοτροπία αυτού του σακακιού ξεκίνησε από την ανάγκη για πιο δροσερά ενδύματα για το κλίμα του ιταλικού νότου, αλλά και την απαίτηση των Δανδήδων της εποχής για πιο ιδιαίτερα και ανάλαφρα ρούχα.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

sHORT STORY

Κάπως έτσι γεννήθηκε το unconstructed σακάκι, χωρίς φόδρα και με ελάχιστα, απαραίτητα, στηρίγματα στο στήθος. Η απουσία φόδρας δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να αναπνέει, καθώς έτσι επιτρέπεται να περνά ο αέρας μέσα από το ύφασμα.
Η απουσία φόδρας έφερε το δεύτερο χαρακτηριστικό του ρούχου, τις εξωτερικές τσέπες. Οι εξωτερικές τσέπες – ή αλλιώς patch και που οι ιταλοί τις λένε tasca a pigniatta – δίνουν έναν πιο ανάλαφρο χαρακτήρα στο σακάκι. Κάποιες φορές και οι τσέπη στο στήθος είναι εξωτερική. Το κύριο χαρακτηριστικό της όμως είναι πως το άνοιγμα είναι σε σχήμα βάρκας και για αυτό και οι ιταλοί την ονομάζουν taschino a barchetta.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

ALSO NOTE

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του ναπολιτάνικου σακακιού είναι η ένωση του μανικιού με τον ώμο. Η τεχνοτροπία αυτή ονομάζεται spalla camicia (ώμος πουκαμίσου), καθώς απουσιάζει η βάτα και το μανίκι είναι ραμμένο κάτω από τον ώμο. Όπως δηλαδή είναι ραμμένο σε ένα πουκάμισο.
Η giacca napoletana έχει δύο ανοίγματα στο πίσω μέρος του σακακιού, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σακάκια που δεν έχουν καθόλου. Κάποιες φορές τα δύο κουμπιά γίνονται τρία χωρίς να είναι το πρώτο ενεργό, καθώς είναι γυρισμένο μέσα στο πέτο. Στη double breasted εκδοχή του πολλές φορές το κλασικό 6x2, γίνεται 4x2 αποδομώντας ακόμη περισσότερο μία κλασική έκδοση ενός σακακιού.

επιλέξτε το δικο σας

EASY WEAR

Εξάλλου μην ξεχνάμε πως η giacca napoletana είναι ένα ανάλαφρο ένδυμα, όχι μόνον ως προς τη δομή του, αλλά και προς τη χρήση του αφού χρησιμοποιείται για casual περιστάσεις και δεν ενδείκνυται για επίσημες.

Επιλέξτε το δικό σας