shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Εταιρικό Ντύσιμο

Το εταιρικό ντύσιμο είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι η εικόνα μας στην εργασία μας. Οφείλει να είναι καταρχάς το ενδεδειγμένο για το χώρο και τη φύση της εργασίας μας. Να μην είναι κραυγαλέο ή προκλητικό και βέβαια να μην προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε. Εξάλλου στον εργασιακό μας χώρο – και κόσμο – τα προσόντα μας που θα πρέπει να εκιμηθούν είναι όλα τα υπόλοιπα και όχι τα στυλιστικά. Το ντύσιμό μας πρέπει να είναι απλό και συγκεκριμένο. Την ίδια στιγμή όμως να αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Δείτε προτάσεις

To the point

Πιο συγκεκριμένα: Το κοστούμι μας να είναι γκρι ή μπλε. Τα δύο αυτά χρώματα έχουν αρκετές αποχρώσεις. Από το light grey έως το charcoal (ανθρακί) οι αποχρώσεις είναι αποδεκτές. Σε μπλε, στο navy blue μέχρι έναν τόνο πιο ανοικτό. Αποφεύγουμε το bleu noir γιατί αφενός είναι βραδινό χρώμα και αφετέρου γιατί πλησιάζει περισσότερο το μαύρο και το μαύρο είναι απαγορευτικό σε κάθε επαγγελματική μας δραστηριότητα. Επίσης τα ανοιχτά χρώματα κάθε είδους, τα έντονα και τα καφέ.

Δείτε την Συλλογή μας

Μονόχρωμο ή Ριγέ;

Τα πλέον ενδεδειγμένα κοστούμια είναι φυσικά τα μονόχρωμα και τα ριγέ συνήθως το χειμώνα με γκρι και το κλασικό chalk stripe. Επίσης αποδεκτό είναι και το Prince de Galles στις κλασικές του εκδόσεις. Το windowpane δε θεωρείται business, ούτε το blazer με γκρι παντελόνι.
Τα πουκάμισά μας είναι dress και συνοδεύουν το κοστούμι μας. Προτιμούμε τα λευκά και τα σιέλ μονόχρωμα ή λευκά με λεπτή θαλασσί ρίγα ή μικρό καρό. Αποφεύγουμε τα button down γιατί δεν είναι dress και αν επιλέξουμε με διπλή μανσέτα φροντίζουμε τα μανικετόκουμπά μας να είναι διακριτικά.
Τα παπούτσια σε μαύρο ή καφέ, ανάλογα το κοστούμι. Oxfords, derby, monk straps ή penny loafers, είναι αυτά που έχουν καθιερωθεί στο business ντύσιμο και αποφεύγουμε την έντονη brogues διακόσμηση στα δύο πρώτα. Το ταμπά γενικά το αποφεύγουμε, ως ανοικτό χρώμα, αλλά το μπορντό σε σκούρα – προς το μαύρο- απόχρωση να είναι αποδεκτός συνδυασμός με τα γκρι και τα μπλε κοστούμια.

επιλέξτε το δικο σας

Το σωστό αξεσουάρ

Στις γραβάτες, φροντίζουμε να είναι «ήσυχες» χωρίς έντονα χρώματα ή μοτίβα, αλλά όχι και απαραίτητα μονόχρωμες. Αποφεύγουμε τις γυαλιστερές και τις πολύ λεπτές, καθώς αυτές θα μας δώσουν ένα αποτέλεσμα με δόση εκκεντρικότητας. Η ποσέτ, ανεξαρτήτως χρώματος, την τοποθετούμε διακριτικά στην τσέπη μας, σύμφωνα με το presidential τρόπο.
Το business ντύσιμό μας είναι πολύ σημαντικό να αποπνέει σιγουριά, αυτοπεποίθηση, επαγγελματισμό, αλλά και σεβασμό προς τους γύρω μας. Να είναι στιβαρό, προσεγμένο και σοβαρό, όλα αυτά τα στοιχεία δηλαδή, που μας κάνουν σωστούς επαγγελματίες να εκφράζονται και με το πως παρουσαζόμαστε στον εργασιακό μας χώρο.

Επιλέξτε το δικό σας