shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

Reda 1865

Η ιστορία της εταιρείας υφασμάτων Reda 1865, ξεκινά από τον Carlo Reda και τον ιστορικό του μύλο μαλλιού στην περιοχή της Valle Mosso το 1865.
Το 1919, αναλαμβάνουν το μύλο οι αδερφοί Botto Poala, απόγονοι διάσημης οικογένειας υφασματοποιών, σηματοδοτώντας την αρχή μίας μεγάλης πορείας κατά την οποία η Reda 1865 θα γίνει θεσμός της κλωστοϋφαντουργίας τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.
Η βιώσιμη καινοτομία, το πάθος για το άριστο αποτέλεσμα και η βαθιά ριζωμένη παράδοση Made in Italy είναι οι αξίες που οδηγούν τη Reda 1865 στην κατασκευή υφασμάτων από μαλλί Merino εξαιρετικής ποιότητας. Το πανάρχαιο πάθος της Reda έχει περάσει από γενιά σε γενιά, αντιστέκεται στις αντιξοότητες με την πάροδο του χρόνου και ατενίζοντας το μέλλον με μια προσέγγιση που είναι καινοτόμος, αλλά ταυτόχρονα, με σεβασμό στο παρελθόν της εταιρείας.

Marzotto

Κατά τη διάρκεια των σχεδόν 190 χρόνων ιστορίας της εταιρείας, η Marzotto συνδύασε τη σε βάθος γνώση των υφασμάτων και των χειρωνακτικών δεξιοτήτων με την έρευνα και την καινοτομία. Σε αυτόν τον συνεχή διάλογο μεταξύ της κουλτούρας του προϊόντος και της μελλοντικής σκέψης, το ύφασμα έχει καθιερωθεί ως ο σύγχρονος ερμηνευτής διαφορετικών lifestyle.
Το 1836, ο Luigi Marzotto ιδρύει μία μικρή βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας στο Valdagno. Λίγα χρόνια αργότερα ο γιος του Gaetano με 80 μηχανές και 200 εργάτες, μετατρέπει τη μικρή βιοτεχνία σε βιομηχανία. Περί τα 1870 η εταιρεία επενδύει σε μηχανές με τουρμπίνες ατμού και καθιερώνεται ως ηγέτιδα στο χώρο της βιομηχανίας. Είκοσι χρόνια μετά η εταιρεία ξεκινά τις εξαγωγές υφασμάτων αρχικά στα βαλκάνια και θα φθάσει μέχρι τη Λατινική Αμερική. Το 1915 η Marzotto επενδύει σε 12 ακόμη υδροηλεκτρικές μονάδες και αναπτύσεται ο κύκλος παραγωγής από την πρώτη ύλη στο ύφασμα. Στη διάρκεια του μεσοπολέμου η εταιρεία έχει γίνει διεθνής και μετρά περί τους 3,750 εργάτες. Το 1950 καθιερώνεται ως σλόγκαν στην Ιταλία: «Συνήθως φοράω Marzotto» από την αντίστοιχη διαφήμιση που έπαιζε στις ιταλικές τηλεοράσεις. Το 1994 κατά τη νέα ανδρική κολεξιόν σηματοδοτείται μία νέα εποχή. Παρουσιάζεται το stretch και αμέσως μετά το natural stretch, ένα ύφασμα από το μέλλον, που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του μαλλιού με τη μέγιστη άνεση και άμεσα βρίσκει τη θέση του στη διεθνή αγορά. Το 2002 παρουσιάζεται ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν: το ύφασμα από μαλλί που πλένεται στο πλυντήριο.
Το 2018 μέσω της συνεργασίας με τη Schneider Australia και τη Schneider New Zealand, διεθνείς εμπόρους μαλλιού στους οποίους η Marzotto αποκτά μετοχές, καθιερώνεται ο πλήρης έλεγχος ολόκληρης της γραμμής παραγωγής. Το 2019 παρουσιάζεται το B-Dynamic. Το B-Dynamic είναι ένα 100% φυσικό μάλλινο ύφασμα με ελαστικότητα και στις δύο πλευρές, ένα νέο προϊόν που συνδυάζει την καινοτομία με την κομψότητα και την καλύτερη συμπεριφορά κατά του τσαλακώματος για την καθημερινή χρήση του ρούχου.

Angelico

Η εταιρεία υφασμάτων Lanificio Angelico ιδρύθηκε στο Ronco Biellese στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, χάρη στο πάθος και το επιχειρηματικό ταλέντο του Giuseppe Angelico. Οι γιοί του Alberto και Massimo έφεραν την εταιρεία σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, μετατρέποντας τη Lanificio Angelico σε ηγέτιδα του κλάδου με τις ίδιες αξίες που η μάρκα έχει χτίσει την ιστορία της: τις δεξιότητες των καταρτισμένων επαγγελματιών, την κουλτούρα του στυλ και τις άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται.
Το πνεύμα και οι αξίες του Giuseppe Angelico συνεχίζουν να συμβαδίζουν μέσα σε μία συνεχώς εξελισσόμενη αγορά χάρη στο πάθος και την προνοητικότητα των γιων του Alberto και Massimo. Μια αγορά όπου η Lanificio Angelico είναι πλέον ηγέτης στον κλάδο, χάρη σε μια αλυσίδα παραγωγής που της επιτρέπει να παράγει έως και 20.000 μέτρα υφάσματος την ημέρα και ολόκληρες συλλογές προϊόντων.

Drago

Η οικογένεια Drago ξεκίνησε το 1973 την ιστορική εταιρεία κλωστουφαντουργίας, που έγινε σημείο αναφοράς για τους μύλους μαλλιού στην περίφημη περιοχή της Biella. Με τα χρόνια η εταιρεία κέρδισε σημαντικό μερίδιο στην αγορά και έγινε ηγέτιδα στον τομέα της. Από το 1980 έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό διεθνές δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα εντάχθηκαν στην εταιρεία οι Πάολο και Ντανιέλα, που με στοχευμένες μελέτες και καινοτόμες ιδέες συνέβαλαν σημαντικά στην επέκταση του Ομίλου. Το 1993, η οικογένεια Drago αποκτά τη Lanificio Fintes, επεκτείνοντας έτσι τη δομή της και δίνοντας ζωή στο νέο τμήμα υφασμάτων. Μια σημαντική επιλογή που με τα χρόνια έφερε την Drago Lanificio στην Biella να εδραιώσει το brand της, ενσωματώνοντας το 2001 το Lanificio Fintes στον Όμιλο Drago.
Η Drago παράγει ποιοτικά ανδρικά υφάσματα με τις αξίες της ιταλικής παράδοσης παράλληλα με σύγχρονο και πρωτοποριακό τρόπο. Η Drago διαθέτει έναν πλήρως ενσωματωμένο μύλο μαλλιού: από την προσεκτική επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, η Drago παράγει εσωτερικά περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μέτρα υφάσματος υψηλής ποιότητας που εξάγει παγκοσμίως. Εκτός από την ισχυρή παρουσία στην ιταλική αγορά, τα υφάσματα Drago επιλέγονται από κορυφαία διεθνή brands, ειδικά στην Ιαπωνία, την Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

V. Barberis Canonico

Η Vitale Barberis Canonico μετρά 360 χρόνια ιστορίας, από το 1663, ξεκινώντας από τον Ajmo Barbero που ήταν ο προμηθευτής του Δουκός της Σαβοΐας σε υφάσματα. Σύμφωνα με έγγραφα που είναι στην κατοχή της οικογένειας Barberis Canonico, ήταν πρωτοπόροι στην επεξεργασία του μαλλιού σε φίνα υφάσματα, αλλά και μαέστροι στην βαφή τους, μία τέχνη που δεν κατείχαν όλοι την εποχή εκείνη και πέρασε από πατέρα σε γιο.
Κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα, ο Giuseppe Barberis Canonico, μετά τις αλλαγές που εισήγαγε η βιομηχανική επανάσταση, αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή, συνεργαζόμενος με την εταιρεία Maurizio Sella, η οποία είχε ήδη αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής της. Αργότερα, ο γιος του, ονόματι επίσης Giuseppe, σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των μηχανών που χρησιμοποιούσε η εταιρεία και νοίκιασε ένα μύλο μαλλιού στη Flecchia. Με την εξέλιξη των μηχανών, όλες οι δραστηριότητες ύφανσης, βαφής και βουρτσίσματος και κλωστής συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο Pratrivero, το 1868.
Ο νέος αιώνας εισήγαγε έναν νέο, πολύτιμο πόρο: τον ηλεκτρισμό. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Giuseppe Barberis Canonico να ιδρύσει ένα εργοστάσιο πλήρους κύκλου στο Pratrivero το 1910.
Οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται και η εταιρεία εγκαινίασε δύο νέα εργοστάσια στην περιοχή του Triverese. Χάρη στην υψηλή ποιότητα των υφασμάτων που παρήγαγε, η εταιρεία άρχισε να εξάγει με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, στο βρετανικό Raj, ακόμη και στην Κίνα.
Το 1936 γεννήθηκε η Vitale Barberis Canonico®. Από το 1940 έως το 1960, χάρη στις στρατηγικές επιλογές και τις τεχνολογικές εξελίξεις που βελτίωσαν την ποιότητα των προϊόντων, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν. Η εταιρεία εδραίωσε την εικόνα κύρους της στις διεθνείς αγορές. Στα χρόνια του «οικονομικού θαύματος» της Ιταλίας, η Vitale Barberis Canonico κατέγραψε πωλήσεις ύψους μισού δισεκατομμυρίου λιρετών.
Οι γιοι του Vitale, Alberto και Luciano, ανέλαβαν τα ηνία της Vitale Barberis Canonico, μετατρέποντάς την στην κορυφαία εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα. Ο Alberto επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη του τεχνικού και τεχνολογικού τομέα, ενώ ο Luciano επικεντρώθηκε στις εξαγωγές και στην αύξηση του κύρους του εριουργείου στο εξωτερικό.
Στις ημέρες μας μία νέα γενιά έχει αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας, και την οδηγεί μέσα στον 21ο αιώνα. Ο Alessandro, ο Francesco και η Lucia συνεχίζουν να λειτουργούν σήμερα το θρυλικό εριουργείο.

Leomaster

Η εταιρεία υφασμάτων Leomaster ιδρύθηκε το 1991 στο Bisenzio και έχει τις ρίζες της στην ιστορική εταιρεία Carpitex, που από το 1958 έφτιαχνε πολυτελή υφάσματα για ανδρικά ρούχα. Το πάθος και η ποιότητα οδηγούν την παραγωγή της Leomaster. Η σχολαστική επιλογή φυσικών ινών έχει ως αποτέλεσμα ποιοτικά αποτελέσματα. Το αγνό παρθένο μαλλί, το κασμίρ, το αλπακά, το βαμβάκι, το μετάξι και το λινό συναντούνται στους αργαλειούς και δημιουργούνται υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας. Το 2007, γεννήθηκε η εταιρεία Nalya που ειδικεύεται σε υφάσματα για γυναικεία ενδύματα.

Guabello

Από το 1815, η εταιρεία υφασμάτων Guabello δημιουργεί εξαιρετικά μάλλινα υφάσματα, ως αποτέλεσμα μίας διαρκούς έρευνας και έχει καθιερώσει την εταιρεία ως πρεσβευτή ομορφιάς και ιταλικής φινέτσας, αφού κάθε ύφασμα της συλλογής ξεχωρίζει για το εκλεπτυσμένο στυλ και την κομψότητα.
Η Guabello, ως θεματοφύλακας μίας γνώσης που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, κρατά τις βασικές αξίες της πιο διάσημης κλωστοϋφαντουργικής περιοχής, της Biella, η οποία συνεχίζει να διαπρέπει στον κόσμο. Για περισσότερα από 200 χρόνια, η συλλογή υφασμάτων Guabello είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας ανά τον κόσμο.

Zignone

Στην καρδιά της ιταλικής από μαλλί, η Zignone συνδυάζει την παράδοση και τη δημιουργικότητα για να δημιουργήσει υφάσματα σύγχρονης κομψότητας.
Για περισσότερο από μισό αιώνα, οι συλλογές από το μαλλί μας ξεχώρισαν για τη σε βάθος έρευνά τους, η οποία περιλαμβάνει εφευρετικές λύσεις που έχουν αναπτυχθεί χάρη στον απόλυτο έλεγχο της αλυσίδας παραγωγής μας. Οι διαχρονικές δεξιότητες και οι επιδόσεις ενώνονται στις υφάνσεις μας για ένα Made in Italy που ενσαρκώνει ένα νέο όραμα ομορφιάς, άνεσης και σεβασμού για το περιβάλλον.