Ανδρική Γραβάτα – 3 σημαντικά tips για να διαλέξετε

Το ανδρικό αξεσουάρ που πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα κάθε άνδρα, δεν είναι άλλο από την ανδρική γραβάτα.

Με πάνω από 150 χρόνια ιστορίας και δεδομένου των πολλών ποικιλιών και επιλογών, είναι αρκετά δύσκολο για έναν άνδρα να διαλέξει τη σωστή γραβάτα.

Παρακάτω είναι τρεις βασικές συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε για να επιλέξετε την τέλεια γραβάτα:

Αναλογία Γραβάτας (Μήκος/Πλάτος)
Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια ανδρική γραβάτα είναι η αναλογία, δηλαδή το μήκος και το πλάτος της γραβάτας και το πώς σχετίζονται με το μέγεθος/την κατασκευή του σώματος σας. Οι άνδρες που εντάσσονται στην κατηγορία “εύσωμοι και ψηλοί”, για παράδειγμα, χρειάζονται μια γραβάτα που είναι λίγο μεγαλύτερη.

Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε λίγο για το πλάτος της γραβάτας.
Οι μεγαλύτεροι άνδρες συνήθως φαίνονται καλύτερα με κανονικές γραβάτες πλάτους 3,25 έως 3,75 ίντσες, όπως η γραβάτα No.1 στον πίνακα, ενώ οι κοντύτεροι και/ή λεπτοί άντρες μπορούν να προσθέσουν μια μοντέρνα πινελιά φέροντας πιο λεπτή γραβάτα από 2 έως 2,75 ίντσες, βλέπε γραβάτες No.2 και No.3.

Εκτός από την κατασκευή του σώματος, ο τύπος του σακακιού πρέπει να συμπληρώσει τη γραβάτα. Ο σωστός κανόνας είναι ο εξής: Όσο πιο στενή είναι η γραβάτα, τόσο πιο στενά θα πρέπει να είναι τα πτερύγια του σακακιού.

Χρώμα
Πολλοί άνδρες καθορίζουν το χρώμα που θεωρούν ότι τους ταιριάζει πριν αρχίσουν να φορούν γραβάτες. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως κάθε σύνολο και κατάσταση υπαγορεύουν την ανάγκη για ορισμένες παλέτες χρωμάτων.

Για παράδειγμα, τα επίσημα events απαιτούν μαύρο χρώμα γραβάτας ή και παπιγιόν, με άλλα χρώματα να περιορίζονται αρκετά. Τα ημιεπίσημα events από την άλλη πλευρά, προσφέρουν πολλές άλλες δυνατότητες. Όσον αφορά τα πιο δημοφιλή χρώματα για ένα ημιεπίσημο event, αποχρώσεις του βαθύ μπλε και κόκκινου βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Αυτά τα χρώματα τείνουν να υποδηλώνουν επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη, και είναι ιδανικά για όσους προσπαθούν να κυριαρχήσουν ένα πλήθος προς την κατεύθυνσή τους.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα για να δείτε αν είναι ή όχι κατάλληλο για το σύνολό σας.

Έχοντας αναφέρει όλα τα παραπάνω, προσπαθήστε να επιλέξετε ανδρικές γραβάτες με βάση την εποχικότητα, παστέλ χρώματα την άνοιξη και το καλοκαίρι, πλούσιους τόνους γης το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Μοτίβο
Μόλις αποκτήσετε μια λεπτομερή κατανόηση των χρωμάτων που πρέπει να επιλέξετε και πότε, μπορείτε να προχωρήσετε επιλέγοντας το σωστό μοτίβο για την γραβάτα σας.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων, όπως, ρίγες, καρό, πουά, με σχέδια, και πολλοί τρόποι να συνδυάσεις τη γραβάτα με το σύνολο, αλλά ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι το μοτίβο της γραβάτας δεν θα πρέπει να υπάρχει στο υπόλοιπο σύνολο. Για παράδειγμα, ένα πουκάμισο με ρίγες θα φανεί εξαιρετικό με μια πουά γραβάτα, αλλά όχι με μία ριγέ γραβάτα.

Το μυστικό είναι είναι να συγκρατηθείτε και να μην το παρακάνετε τραβώντας όλη την προσοχή στη γραβάτα σας. Φυσικά, η γραβάτα που μπορεί να συνδυαστεί και να ταιριάξει με όλα σχεδόν τα σύνολα είναι αυτή του στερεού χρώματος γραβάτα.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις παραπάνω συμβουλές.

Ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε το site μας!

2017-11-28T14:48:01+02:00