Όλα τα μυστικά για να συνδυάζετε χρωματικά σωστά τα ρούχα σας!

Το να συνδυάσεις τα ρούχα σου σωστά μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο για εσένα τον άνδρα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να δημιουργείς ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς.

Ο τροχός χρώματος είναι ο απλούστερος τρόπος να κατανοήσετε το πώς να συνδυάσετε τα χρώματα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται ωραίο στο μάτι και το πιο σημαντικό, να είναι κολακευτικό. Ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι εξίσου σημαντικός με την εξεύρεση της τέλειας εφαρμογής, συνεπώς σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Όταν πρόκειται για χρώματα, οι άνδρες χάνονται με κάποιο τρόπο στην ορολογία: το φούξια, το τυρκουάζ ή to καστανό δεν είναι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιούσαμε για να περιγράψουμε το πουκάμισο που φοράμε.

Προκειμένου να αποκτήσετε σε βάθος και απλουστευμένες γνώσεις σχετικά με το πώς να επιλέξετε ένα χρώμα, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τον τροχό των χρωμάτων. Όπως πάντα, αυτοί είναι κανόνες που υιοθετούνται και επιβάλλονται από σχεδιαστές και στυλίστες, ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη τι λειτουργεί καλύτερα για τον τόνο του δέρματός σας, συμπληρώνει το στυλ σας ή είναι κατάλληλο για το γεγονός που παρακολουθείτε.

Τροχός Χρωμάτων

Ο τροχός των χρωμάτων αναπτύχθηκε το 1666 από τον Sir Isaac Newton και εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση για όλες τις θεωρίες χρώματος. Ο τροχός έδειξε ότι υπάρχουν 12 βασικά χρώματα, γνωστά ως αποχρώσεις, και δύο μη-χρώματα, τα οποία είναι το άσπρο και το μαύρο. Το γκρι, ως συνδυασμός των δύο μη-χρωμάτων, είναι ουδέτερο, ανεξάρτητα από το σκοτάδι ή το φως.

Οι 12 αποχρώσεις σε συνδυασμό με το μαύρο ή το άσπρο μπορούν να δημιουργήσουν ένα απεριόριστο αριθμό χρωμάτων. Τα περισσότερα χρώματα ενδυμάτων είναι μια σιωπηρή μορφή των αρχικών αποχρώσεων τους. Μπορούν να ελαφρυνθούν με την προσθήκη λευκού για να προκύψει μια πιο ανοιχτή απόχρωση ή να σκοτεινιάσουν προσθέτοντας μαύρο για να αποκτήσουν μια πιο μουντή απόχρωση.

Για να κατανοήσετε ποια χρώματα ταιριάζουν καλύτερα μαζί, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο τροχός χρωμάτων χωρίζεται σε τρία μέρη.

Πρωτογενή χρώματα:

 • Κόκκινο
 • Κίτρινο
 • Μπλε

Το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε είναι τα μόνα χρώματα που δεν μπορούν να γίνουν με ανάμειξη άλλων χρωμάτων μαζί. Είναι οι ισχυρότερες αποχρώσεις και χωρίς χρωματισμό ή σκίαση, είναι πολύ σκληρές στο μάτι. Δεδομένου ότι είναι φωτεινά και έντονα χρώματα, είναι εντυπωσιακά – και όχι πάντα με καλό τρόπο. Εάν σας αρέσουν τα χρώματα αυτά προτιμήστε τα στα αξεσουάρ σας, όπως παπιγιόν, κασκόλ ή μαντήλι τσέπης.

Δευτερογενή Χρώματα:

 • Πράσινο
 • Πορτοκαλί
 • Ιώδες

Κάθε ένα από τα τρία δευτερεύοντα χρώματα είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο βασικών αποχρώσεων. Το κίτρινο που αναμιγνύεται με το μπλε γίνεται πράσινο, το κόκκινο αναμιγνύεται με το κίτρινο γίνεται πορτοκαλί και το κόκκινο με το μπλε γίνεται ιώδες. Οι δευτερεύουσες αποχρώσεις είναι άμεσα αντίθετες των πρωταρχικών, επομένως, είναι συμπληρωματικά χρώματα.

Ο συνδυασμός συμπληρωματικών χρωμάτων συνήθως αναδύεται και γίνεται πολύ πιο αισθητός. Το μάτι παρατηρεί μια συμπληρωματική εμφάνιση πολύ καλύτερα από ότι για παράδειγμα τα διάφορα μοτίβα των ρούχων. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι ο συνδυασμός δύο μεγάλων συμπληρωματικών αποχρώσεων που θεωρείτε ότι θα ταιριάζουν μεταξύ τους. Ένα μπλε παντελόνι δεν θα είναι ωραίο αν συνδυαστεί με ένα πορτοκαλί μπουφάν, με τον ίδιο τρόπο, ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια δεν θα φανεί ωραίο με ένα πράσινο κοστούμι.

Ενδιάμεσα χρώματα:

 • Κόκκινο – Ιώδες
 • Κόκκινο – Πορτοκαλί
 • Κίτρινο – Πορτοκαλί
 • Κίτρινο – Πράσινο
 • Μπλε – Πράσινο
 • Μπλε – Ιώδες

Εδώ πραγματικά πρέπει να δώσετε προσοχή. Το κλειδί για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας είναι η γνώση των ενδιάμεσων χρωμάτων, επίσης γνωστά ως τριτογενή. Αυτές οι αποχρώσεις δεν είναι αποχρώσεις  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κατηγορίας χρωμάτων μαζί, αλλά είναι ξεχωριστά χρώματα από μόνα τους. Σκεφτείτε ότι θα δίνατε περισσότερες πιθανότητες να αγοράσετε ένα κίτρινό ή ένα κίτρινο-πορτοκαλί παντελόνι; Επίσης, θα αγοράζατε ποτέ ένα μωβ μπουφάν ή θα προτιμούσατε να αγοράζατε ένα μπλε-ιώδες;

Συνδυασμοί χρωμάτων για άνδρες

Όλα τα παραπάνω είναι ωραία και γενικώς δουλεύουν πολύ καλά όταν προσπαθείτε να σκεφτείτε ποια χρώματα συνδυάζονται καλύτερα μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί χρωμάτων για άνδρες.

 1. Χρωματικοί συνδυασμοί για επαγγελματική εμφάνιση

Όταν πρόκειται για επαγγελματικές εμφανίσεις δεν χρειάζεται οι αποχρώσεις που θα επιλέξουμε να είναι σε απαλούς και βαρετούς τόνους. Προσπαθήστε να φορέσετε  ένα γκρι κοστούμι και συνδυάστε το με μπορντό ή μπλε αξεσουάρ. Μια άλλη επιλογή  είναι να φορέσετε  ένα γαλάζιο πουκάμισο με ένα παντελόνι σε μουσταρδί, μπλε ή καφέ απόχρωση και μια γραβάτα σε σκούρο μπλε χρώμα, ή και με κόκκινες ρίγες.

 1. Συνδυασμοί Ανδρικών επίσημων ενδυμάτων

Μία από τις καλύτερες αποχρώσεις για smart εμφανίσεις είναι το καμηλό ή το ταμπά. Το καμηλό, το ταμπά και όλες οι καφέ αποχρώσεις ταιριάζουν απόλυτα με μπλε και μπορντό.

 1. Casual Χρωματικοί συνδυασμοί

Εδώ μπορείτε  να προσθέσετε φωτεινά χρώματα όπως το πορτοκάλι και το πράσινο. Επίσης το τζιν μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν τα πάντα. Αν θέλετε να διατηρήσετε μια κομψή και προσεγμένη καθημερινή εμφάνιση, δοκιμάστε να φορέσετε μια λευκή μπλούζα και μια ζακέτα σε γκρι ή μπλε αποχρώσεις.

2018-03-27T15:04:58+02:00