Ανδρικό κοστούμι – Πως να διαλέξεις το κατάλληλο

Η αγορά ενός καλού κοστουμιού αποτελεί μια διαδικασία από την οποία κάθε άνδρας θα χρειαστεί να περάσει. Λόγω των πολλών επιλογών και σχεδίων είναι μια αγορά που θέλει πολύ αρκετό ψάξιμο και αρκετή όρεξη να διαθέσεις χρόνο.Για το λόγο αυτό όμως είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καταλήξετε στον κατάλληλο κοστούμι για εσάς.

Οδηγός μέτρησης κοστουμιού.

Το κοστούμι που εφαρμόζει σωστά πάνω στο σώμα μπορεί να κάνει τον κάθε άνδρα να αισθάνεται έτοιμος να διεκδικήσει τον κόσμο. Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει σε αυτό, ένα μη σωστό κοστούμι, είτε είναι στενό και φαίνεται ότι σε περιορίζει, είτε είναι φαρδύ και φαίνεται ογκώδες, δεν θα είναι ποτέ σωστά επάνω σας. Η σωστή εφαρμογή μπορεί να απογειώσει ένα κοστούμι, γι’ αυτό δώστε προσοχή στο να κάθεται σωστά στους ώμους, να έχει στενή εφαρμογή στο σώμα, στενή εφαρμογή στο κάτω μέρος του παντελονιού – όχι πολύ στενό όμως και καταστρέψετε το αποτέλεσμα – και να υπάρχει η κατάλληλη απόσταση από το παπούτσι.

Γνωρίζουμε πως η διαδικασία να βρείτε τη σωστή εφαρμογή κοστουμιού είναι χρονοβόρα, αλλά αξίζει την προσπάθεια. Παρακάτω είναι τα κύρια πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Ώμοι

Οι βάτες του κοστουμιού πρέπει να είναι επίπεδες και να μην προεξέχουν πέρα από τους ώμους σας. Η ραφή του ώμου πρέπει να συναντήσει τη ραφή του μανικιού εκεί όπου το χέρι σας συναντά τον ώμο. Εάν η ραφή που συνδέει αυτά τα μέρη του σακακιού πετάγεται προς τα πάνω ή κατεβαίνει προς τα κάτω, τότε το σακάκι δεν θα καθίσει σωστά.

Το μήκος του σακακιού

Το πίσω μέρος του σακακιού θα πρέπει να πέφτει άνετο σε ευθεία γραμμή με το τελείωμά του να είναι πάνω από την καμπύλη που σχηματίζεται στους γλουτούς, αλλά όχι πιο χαμηλά από τις αρθρώσεις. Δεν θα πρέπει να χαλαρώνει στην πλάτη πάνω από τους γλουτούς ή να πέφτει κάτω από εκεί και να κρεμάει. Όταν έχετε τα χέρια σας χαλαρά ευθεία προς τα κάτω, θα πρέπει να μπορείτε να κλείσετε τα δάχτυλά σας από τη μέσα πλευρά στο τελείωμα του σακακιού.

Το μήκος του μανικιού

Δεν πρέπει ποτέ να πέσει κάτω από την βάση του αντίχειρα. Στην πραγματικότητα, ιδανικά θα πρέπει να είναι περίπου 1,5 εκατοστό πιο μακρύ από το πουκάμισο.

Το κλείσιμο του σακακιού

Θα πρέπει να εφαρμόζει κατάλληλα γύρω από το στομάχι σας, αλλά όχι πολύ στενά ώστε να διπλώνει άσχημα και να τραβιέται στα κουμπιά. Περίπου το μέγεθος μιας γροθιάς είναι το κενό που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ του στομαχιού και του σακακιού σας.

Το πίσω άκρο

Αυτό δεν θα πρέπει να τραβάει σφιχτά τους γλουτούς σας – θα παρατηρήσετε οριζόντιες τσακίσεις κάτω από τους γλουτούς σας όταν συμβαίνει αυτό. Επίσης δεν θα πρέπει να χαλαρώνει στις πλάτες των μηρών σας – θα παρατηρήσετε αρκετό ύφασμα σε εκείνη την περιοχή.

Το τελείωμα του παντελονιού

Το σημείο αυτό είναι εκεί όπου το παντελόνι αγγίζει το παπούτσι σας. Το ρεβέρ πρέπει να στηρίζεται στην κορυφή του παπουτσιού, και ίσως λίγο περισσότερο – ανάλογα την προτίμηση σας. Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα αυτό το σημείο γιατί τα μακριά παντελόνια θα φαίνεται ατημέλητο και ζαρωμένο πολύ.

2017-12-20T12:44:54+02:00