shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: Έχεις μία μόνο ευκαιρία, για αυτήν την "πρώτη εντύπωση"

Έχεις μία μόνο ευκαιρία, για αυτήν την "πρώτη εντύπωση"

Έχεις μία μόνο ευκαιρία, για αυτήν την "πρώτη εντύπωση"

«Υπάρχει μία και μοναδική ευκαιρία για να σχηματίσει κανείς μια πρώτη εντύπωση». Αυτό το γνωρίζει καλά ένας Gentleman για αυτό και φροντίζει ιδιαίτερα τη δημόσια εμφάνισή του.

Πριν συστηθεί ένας άνδρας η πρώτη εντύπωση προκαλείται με την εμφάνισή του. Και αυτή η πρώτη εντύπωση, όπως γνωρίζουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχει αποδειχθεί πως η εμφάνισή μας, ο τρόπος που επιλέγουμε να ντυθούμε, αντανακλά την προσωπικότητά μας και τις προθέσεις μας. Είναι με λίγα λόγια ο καθρέπτης μας. Παρόλο που η εμφάνιση αφορά κυρίως στο προσωπικό στυλ και επιλογές του καθενός, υπάρχουν και κάποιοι βασικοί κανόνες.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Τα παπούτσια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του ανδρικού ντυσίματος. Πρέπει να είναι πάντα καλογυαλισμένα και σε καλή κατάσταση. Σκονισμένα και μη συντηρημένα παπούτσια δημιουργούν άσχημη εντύπωση και μπορούν να καταστρέψουν όλη την εμφάνιση. Αποχρώσεις του καφέ, αλλά και το μπλε ενδείκνυνται για όλες τις πρωινές, απογευματινές και casual περιστάσεις, ενώ τα μαύρα παπούτσια είναι κυρίως για τις βραδινές εμφανίσεις.

ΚΟΣΤΟΥΜΙ.

Φροντίζουμε πάντα το κοστούμι μας να μην είναι τσαλακωμένο και να είναι πάντα στα μέτρα μας. Εάν έχουμε χάσει ή πάρει βάρος, καλό είναι να αγοράσουμε ένα καινούριο. Το πρωινό και επαγγελματικό κοστούμι είναι σε αποχρώσεις του γκρι και του μπλε. Μπορεί να είναι Pinstripes ή Prince de Galles. Επίσης, μπορούμε να φορέσουμε Blazer με παντελόνι. Στις επίσημες, βραδινές εμφανίσεις φοράμε σκούρο μπλε κοστούμι και μαύρο κοστούμι ή Tuxedo. Τα μανίκια του σακακιού συνήθως είναι δυο δάχτυλα πάνω από τη μανσέτα του πουκαμίσου. Το σακάκι καλό είναι να παραμένει κουμπωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια που το φορούμε και να το ξεκουμπώνουμε όταν καθίσουμε. Σημαντικός κανόνας είναι να μην κουμπώνουμε ποτέ το τελευταίο κουμπί του σακακιού (αντίστοιχα και στο γιλέκο).

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ – ΓΡΑΒΑΤΑ.

Το πουκάμισό μας πρέπει να είναι καθαρό και καλοσιδερωμένο, με κολάρα και μανσέτες που αστράφτουν. Μπορούμε να φορέσουμε μονόχρωμα, ριγέ ή καρώ. Αντίστοιχα και στις γραβάτες, υπάρχουν διάφορα χρώματα και μοτίβα που μπορούν να συνδυαστούν. Δε φοράμε ποτέ πουκάμισο σε πιο σκούρο τόνο από τη γραβάτα. Επίσης, δε φοράμε γραβάτα με πουκάμισο που έχει κουμπάκια στο γιακά. Αν και ο κατάλογος με τα χρώματα είναι μεγάλος, το λευκό πουκάμισο και η σκούρα, μονόχρωμη γραβάτα ενδείκνυνται για επίσημες εμφανίσεις. Με Tuxedo φοράμε μόνο παπιγιόν.

EXTRA TIPS.

Οι διάφορες λεπτομέρειες που μπορούμε να προσθέσουμε στην εμφάνισή μας μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο αποτέλεσμα. Οι κάλτσες εκτός από λευκές, είναι αποδεκτές σε διάφορα χρώματα αρκεί να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύνολο –ακόμη και αν ταιριάζουν κάνοντας αντίθεση!

Τα μανικετόκουμπα, όπως και άλλα κοσμήματα που πιθανόν να φορεθούν, καλό είναι να είναι διακριτικά και με λεπτό γούστο, αφού το κόσμημα γενικότερα δεν είναι κατεξοχήν ανδρική υπόθεση.

Τη ζώνη δεν τη φοράμε για να μη μας πέφτει το παντελόνι. Είναι αναπόσπαστο αξεσουάρ στην εμφάνιση και συνδυάζεται χρωματικά με τα παπούτσια.

Τέλος,η ποσέτ είναι το μικρό κομμάτι ύφασμα που συμπληρώνει το ντύσιμο. Δεν υπάρχει περιορισμός στα χρώματα και τα σχέδια και συνδυάζεται κάνοντας αντίθεση με το σύνολο.

Λένε πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά ένας παπάς τα φοράει πάντα και είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους!