shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

portobello's summer 2023 collection

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το πουκάμισο είναι η βάση της ανδρικής ένδυσης. Υπάρχουν πουκάμισα για κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας που μπορούν να αναδείξουν την εμφάνισή σας. Black tie, formal, business, street style, summer looks, πρωί ή βράδυ, στις διακοπές ακόμη και στην παραλία, πάντα θα υπάρχει το κατάλληλο πουκάμισο για κάθε look.

Ένα πουκάμισο χαρακτηρίζεται κυρίως από το κολάρο του. Rex, button down, mao, byron ή wingtip. Μετά από το ύφασμα που είναι φτιαγμένο, βαμβακερό ή λινό και από το σχέδιο. Μονόχρωμο, ριγέ, καρό και φλοράλ, κάθε σχέδιο έχει τη χρήση και την ώρα του. Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό είναι, αν έχει μακριά ή κοντά μανίκια.

Σε επίσημες περιστάσεις προτιμούμε πάντα το λευκό. Με σμόκιν φοράμε wing tip κολάρο, τον γνωστό σπαστό γιακά, αφού είναι ο ενδεδειγμένος για παπιγιόν. Ο σπαστός γιακάς συνοδεύεται με ντυμένη πατιλέτα για να μη φαίνονται τα κουμπιά και φυσικά διπλή μανσέτα. Αν επιλέξουμε λευκό πουκάμισο με rex κολάρο σε μία επίσημη εμφάνισή μας, το πουκάμισο μπορεί να έχει ντυμένη πατιλέτα και διπλές μανσέτες ή μόνο διπλές μανσέτες.

Στο business ντύσιμο, επιλέγουμε μονόχρωμα πουκάμισα ή ριγέ και αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα. Εκτός του λευκού, το πιο διαδεδομένο είναι το σιέλ και με βάση αυτό μπορούμε να πάμε σε πιο σκούρο ή ανοικτό θαλασσί. Ο γιακάς είναι rex, καθώς στο εταιρικό μας ντύσιμο φοράμε συχνά γραβάτα. Αλλά ακόμη και να μη φορέσουμε, το πουκάμισο με το rex γιακά είναι αυτό που αρμόζει. Προσοχή, το rex κολάρο να είναι σκληρό και όχι μαλακό. Ο σκληρός γιακάς υπάρχει στα dress πουκάμισα και με αυτά θα φορέσουμε τα εταιρικά μας ρούχα. Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις το ύφασμα είναι αποκλειστικά το βαμβάκι, το οποίο κρατά το ρούχο σταθερό και τσαλακώνει μόνο μετά από πολύωρη χρήση.

Σε casual εμφανίσεις υπάρχουν τα πουκάμισα με rex μαλακό γιακά, με button down (ο γιακάς με τα κουμπάκια) και ειδικότερα το καλοκαίρι μπορούμε να εντάξουμε στο ντύσιμό μας το μάο και το byron και αν θέλουμε πουκάμισα με κοντό μανίκι. Εδώ δεν έχουμε περιορισμό στα χρώματα, τα σχέδια και τα υφάσματα. Εξαρτάται μόνο από το στυλ μας, τη διάθεσή μας και το υπόλοιπο σύνολο του look.

Το καλοκαίρι επιλέγουμε περισσότερα και πιο φωτεινά χρώματα, μοτίβα όπως το φλοράλ και φυσικά έχουμε το αγαπημένο μας λινό, το κατεξοχήν ύφασμα του καλοκαιριού. Το λινό πουκάμισο δίνει στην εμφάνισή μας έναν μποέμ αέρα και ταιριάζει με την πιο χαλαρή καλοκαιρινή διάθεσή μας. Πρακτικά, το λινό προσφέρει την απαραίτητη δροσιά, αφού το ύφασμα αναπνέει και την ίδια στιγμή μας προστατεύει από τον ήλιο. Τα λινά, σε πολλά καλοκαιρινά χρώματα και σε επιλογή ανάμεσα σε μάο κολάρο ή σε μαλακό rex, μπορείτε να τα βάλετε και με βερμούδα ή το μαγιό σας στην παραλία, προστατεύοντας καλύτερα το δέρμα σας – όπως αναφέραμε και παραπάνω- από ότι με ένα tshirt.

Για ένα επιτυχημένο απογευματινό ή βραδινό street style επιλέξτε ένα φλοράλ βαμβακερό πουκάμισο με rex γιακά, συνδυασμένο με ένα βαμβακερό ή λινό παντελόνι.

Τέλος ένα ακόμη πουκάμισο του καλοκαιριού είναι με byron γιακά. Τα byron, συνήθως με μοτίβα φλοράλ, έχουν έναν καλοκαιρινό αέρα Caribbean που με τις βερμούδες και τα μαγιό σας θα σας χαρίσουν ένα πολύ στυλάτο look και θα αποκτήσετε το mood διακοπών που χρειάζεστε.

Όλα τα παραπάνω πουκάμισα θα τα βρείτε στην καλοκαιρινή κολεξιόν του Portobello’s. Επισκεφθείτε ένα κατάστημά μας, βρείτε τα αγαπημένα σας και κάντε ξεχωριστές εμφανίσεις και φέτος το καλοκαίρι.